Evenementen

Werken naar een “happy atlete” in de ring

Presentatie & Clinic

2434405362_10376e6327_o-1-700x420

7 juli 2018 | HSV De Paardenvriend Reuver

Weet jij hoe je paard zou moeten bewegen, zie jij wat er gebeurt in het lichaam tijdens verschillende gangen? Weet jij wat de onderdelen 23 t/m 28 in een dressuurproef inhouden en hoe deze onderdelen beoordeeld worden door juryleden? En hoe kun jij trainen om ervoor te zorgen dat je op deze onderdelen een hoger punt scoort?

Onderdelen:

  1. Stap
  2. Draf
  3. Galop
  4. De impuls: Het arbeidstempo tijdens de drie gangen
  5. Het rechtgerichte, ontspannen en in aanleuning gaande paard
  6. Rijvaardigheid en harmonie

Waar gaan we mee aan de slag?

Tijdens het theoretische gedeelte willen wij je graag meenemen in hoe een paard beweegt en zijn lichaam gebruikt. Wat is een correcte beweging en heeft er allemaal invloed op de aanleuning, rechtgerichtheid en ontspannenheid van je paard. Aan de hand word een paard gedemonstreerd waarbij iedereen de theorie in praktijk kan toetsen. Hierna gaan wij met een aantal combinaties in de praktijk aan de slag. Dressuurcoach en jurylid Inge Coenen zal haar visie van een juiste trainingsleer delen en maakt ook duidelijk wat zij belangrijk vind om te zien van het oogpunt als jurylid. Ze zal de combinaties bekijken en tips en oefeningen geven om het paard beter te laten bewegen met als doel meer inzicht en verbetering van de uitvoering van de proef.

Het is voor ruiters en begeleiders een uitgelezen kans om meer inzicht te krijgen en beter naar je paard te leren kijken en gericht aan de slag te gaan met je eigen paard. Je trainingen en proeven worden zonder meer beter als je weet waar naar gekeken wordt en zelf beter leert kijken. Alle vragen die je hebt kun je stellen!

De invloed van het bit en kopstuk op het lichaam van een paard en hierdoor direct invloed op de aanleuning en communicatie met het paard door, Aanleuning en Bewegingsspecialist Joyce Abraas.

Dressuurcoach Inge Coenen zal met een L en een M combinatie aan de slag gaan met haar visie van de juiste trainingsleer die ervoor zorgt paarden correct door het lichaam te laten lopen. De combinaties zullen een proef rijden waarop Inge een toelichting zal geven waar zij naar kijkt als jurylid. Vervolgens gaat Inge met een aantal onderdelen aan de slag, zodat de ruiter het verschil kan voelen en het voor publiek zichtbaar is, op welke manier je verbetering in diverse onderdelen kunt krijgen.

Aanmelden kan via http://www.equidressage.nl

20785881_1749170021763822_9187465486668199051_o-700x420